Συνέντευξή μας στο Mini Market & Μικρή Λιανική

Από: editor 03/12/2018 0 Σχόλια Τα νέα μας,

Μοναδικά ελληνικά προϊόντα Bellisimo.

Συνέντευξη του Θανάση Μπέλλου στο περιοδικό Mini Market Magazine.


Όταν τα ελληνικά προϊόντα συναντούν την επιχειρηματικότητα, ο συνδυασμός μπορεί να γίνει «ακαταμάχητος». Πάνω σε αυτήν ακριβώς τη βάση ξεκίνησε το εγχείρημα του Bellisimo.

«Στόχος μας να αναδείξουμε τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα των μικρών παραγωγών», μας εξηγεί ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εταιρεία, ο κ. Θανάσης Μπέλλος.

 

O πλούτος της ελληνικής γης είναι απύθμενος και τα ελληνικά προϊόντα θεωρούνται από τα κορυφαία του κόσμου, όμως ακόμη και εδώ στην Ελλάδα, συχνά επιλέγουμε επώνυμα brands από το εξωτερικό ή ακόμη και εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητας, αλλά χαμηλότερης τιμής. Την ίδια ώρα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, οι καταναλωτές συχνά αναπολούν τα τρόφιμα από την επαρχία ή τα βότανα που δοκίμασαν στο χωριό, όπως και τα χειροποίητα σαπούνια που τους έδωσαν φεύγοντας το καλοκαίρι από το νησί.

 

Οι μικροί παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα άλλωστε καταπιάνονται με τα πάντα, αλλά τα περισσότερα προϊόντα τους συνήθως καταναλώνονται από τους ίδιους και την τριγύρω περιοχή, φτάνοντας σπάνια στην ευρεία μάζα των καταναλωτών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

 

Όλα αυτά τα γνωρίζει από «πρώτο χέρι», ο κ. Θανάσης Μπέλλος, ο οποίος για χρόνια ολόκληρα γύριζε, για λόγους δουλειάς, ανά την Ελλάδα και συχνά ερχόταν σε επαφή με τέτοιους, μικρούς παραγωγούς.
Όταν «ωρίμασε» λοιπόν ο καιρός για τον ίδιο, αποφάσισε να κάνει αυτό που σκεφτόταν όλα αυτά τα χρόνια. Να αναλάβει εκείνος να συλλέξει τα πιο ποιοτικά προϊόντα των μικρών παραγωγών της χώρας και να βοηθήσει κι αυτός από την πλευρά του, να προωθηθούν οι Έλληνες παραγωγοί και να μάθει το καταναλωτικό κοινό στη χώρα μας, να προτιμά τα ελληνικά προϊόντα που είναι και τα πλέον ποιοτικά.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ξεκίνησε πρόσφατα την εταιρεία Bellisimo και το e-shop στον ιστότοπο www.bellisimo.gr. Για τις πρωτοβουλίες αυτές μίλησε στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική».

 

Ακολουθούν όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Mini Market: Πείτε μας δύο λόγια για εσάς και την αρχική ιδέα πίσω από το Bellisimo.
Θανάσης Μπέλλος: Εργάστηκα επί σειρά ετών στον κλάδο των εκτυπώσεων, σε επιτελικές θέσεις, όπως αυτές του διευθυντή παραγωγής, υπευθύνου πωλήσεων, key accounts manager, senior sales executive κ.λπ., αλλά οι πωλήσεις και ειδικά οι πωλήσεις προϊόντων που παράγονται από την ελληνική γη, πάντα με γοήτευαν.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία, τις επαγγελματικές συναναστροφές και τα απαιτούμενα εχέγγυα επιχειρηματικότητας, δραστηριοποιήθηκα στον τομέα εμπορικής αντιπροσώπευσης και της μεσιτείας πωλήσεων. Σε αυτή την προσπάθεια, δημιούργησα το e-shop στο bellisimo.gr, παρέχοντας προϊόντα αγνά, που έρχονται στους καταναλωτές απευθείας από τον παραγωγό.
...

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Θανάση Μπέλλου ΕΔΩ

 

Σχολιάστε