ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – AYMAN EL HABACHY, EXECUTIVE CHEF

Ο Ayman El Habachy είναι ένας έμπειρος Executive Chef με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών στην Αίγυπτο και μεταπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες στην Αμερική. Επιπλέον, έχει αποφοιτήσει από τη σχολή μαγειρικής Le Monde στο Παρίσι.

Στην επαγγελματική του πορεία, έχει συνεργαστεί με το ξενοδοχείο Club33 στη Ρόδο ως Α’ Μάγειρας και με το Intercontinental στην Αθήνα ως Chef. Έχει επίσης συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια, όπως το Γυαλός στη Βουλιαγμένη, η Γκαλιά και το Mama Tai στη Γλυφάδα, το Storia στο Πόρτο Χέλι και το Zakanthi στη Ζάκυνθο.

Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Chef σε ιδιωτικά αεροπλάνα και ιστιοπλοϊκά στη Ζάκυνθο, ενώ είναι και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων στην Αθήνα, με την επωνυμία "Χίλιες και Μία Λιχουδιές".

Έχει πραγματοποιήσει τηλεοπτικές εμφανίσεις στα κανάλια Mega (στην εκπομπή "Κουζίνα Ολοταχώς" σε συνεργασία με τον Ηλία Μαμαλάκη), Skai, ANT1, Alpha και ERT3.

Παράλληλα, έχει διατελέσει Chef στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια μαγειρικής στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Αίγυπτος και το Ντουμπάι.

Τέλος, έχει εργαστεί ως ιδιωτικός Chef για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, όπως Έλληνες πρωθυπουργοί, ο βασιλιάς του Κατάρ, η βασίλισσα του Μαρόκου, καθώς και διεθνείς τραγουδιστές και ηθοποιοί.